Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A két leggyakoribb nyomtató hiba

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtató hibák ·
Tags: nyomtatójavításszerviz
A nyomtatók kezelése és használata nem bizonyul nehéz feladatnak, ám sok eset van rá, hogy gond van velük. Természetesen itt nem a hibás működésre vagy a meghibásodásra gondolunk, hanem olyan hibákra, amelyeket könnyen orvosolni lehet.
nyomtató javításAzonban azt fontos megjegyezni, hogy ha a gond nagyobbnak bizonyul, akkor mindenképp szakértőhöz kell vinni a nyomtató, aki pontosan tudja, hogy mi is a romlott el, és hogyan lehet megjavítani.
Az egyik legtöbbet előforduló gondnak az bizonyul, amikor a nyomtató csíkozottan nyomtat.
Tintasugaras nyomtató esetében a használati útmutatót alapul véve pontos és precíz fejtisztitást kell alkalmazni. Lézernyomtatót tekintve meg kell vizsgálni az úgynevezett
“drum”-ot, ami egy festék felvivő fényes zöld henger, hogy megsérült-e, és ez okozza e a hibát. Abban az esetben ha sérült, akkor csakis a csere tudja megoldani a gondot.
Ha pedig nincs szó sérülésről, de a festékcsík megvan, akkor viszont a mechanikai tisztitás jelenti a hiba megoldását.
Mátrix nyomtatók esetében fontos megvizsgálni, hogy a fej nincs-e túlságosan is közel a papírhoz. Legtöbb esetben ez a sok példányos bizonylatoknál jelent gondot. Ilyenkor a biztos megoldás a fej távolabb állítása a példányszám választó kar segítségével. A led fejes nyomtatók esetében pedig gyakran egy puha törlőkendővel való alapos törlés is megoldhatja a gondot.
Sok példa van rá, hogy a nyomtató a DOS-ban nem működik rendesen, és egyáltalán nem is nyomtat. Ilyenkor első lépéskent meg kell nézni, hogy a használtai útmutatóban milyen operációs rendszerrel kompatibilis a nyomtató.
Abban az esetben, ha DOS-ban is tökéletesen működnie kellene, megeshet, hogy a driverekkel van a gond. Ha igen, akkor az újratelepítésük megoldhatja a gondot.
Mindkét esetben otthon is meg lehet e gondokat oldani. Ám ha nem sikerül, egy szakértő biztosan segítséget nyújthat ilyen esetekben is. Természetesen ha nagy a gond, akkor mindenképp szakemberre kell bízni a nyomtató javítását.




Vissza a tartalomhoz