Fénymásolás - Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Fontos a fénymásoló megfelelő elhelyezése és használata is

Közzétette itt Fénymásolás ·
Tags: fénymásoló
\n\n
Nemcsak az irodában, de számos helyen is\nközponti szerep jut a fénymásolónak. Rengeteg helyen olyan nagy szereppel bír,\nmint a nyomtatás.
Kétségtelen, hogy a kisebb és nagyobb irodaházakban is van\nlegalább  három, négy, esetleg öt darab,\nkis és nagy teljesítményű fénymásoló is. Ezekre főként azért van szükség mert\nsosem lehet tudni, hogy épp kinek mikor kell gyorsan fénymásolnia.
fénymásoló
\n\n
Azonban vannak olyan helyek, ahol ennek a\nkészüléknek még nem tulajdonítottak nagy szerepet, de persze sok olyan alkalom\nvolt, amikor igazán életmentő lett volna. Mielőtt bármelyik cégvezető a\nvásárlás mellett döntene, bizonyos tudnivalókat ajánlott észben tartani a\nbiztonság és a huzamosabb ideig való, gondmentes alkalmazás érdekében.
Azt\nkötelező megjegyezni, hogy a fénymásológép használatbavétele előtt meg kell\ntervezni, hogy melyik helyiségben, teremben, illetve annak melyik részében kap\nmajd helyet a szerkezet. A létfontosságú biztonság érdekében az előírásoknak megfelelő\nhelyen kell az helyet kapjon, tehát a záraz, pormentes, éghető vagy könnyen\ngyulladó anyagtól távol.
Sőt, sokszor arra is figyelni kell, hogy az közvetlen\nnapsugárzástól védett részen legyen. Azt is tanácsos észben tartani, hogy a\nszellőzés érdekében a gép és a fal között minél nagyobb helyet szükséges\nbiztosítani az optimális teljesítmény biztosítása érdekében bizonyos\nóvintézkedéseket be kell tartani használat közben.
Másolás közben nem szabad\nkinyitni az ajtót, illetve nem ajánlott kikapcsolni a gépet, amíg másolás\nfolyik.Hova fejlődtek a fénymásolók?

Közzétette itt Fénymásolás ·
Tags: fénymásolófénymásolásnyomatószkennelő
Amikor az ember a fénymásolóra gondol, az a berendezés jut az eszébe, amelyik szinte minden egyes irodaház alapkellékének bizonyul. Azonban fontos tudni, hogy  amai modern fénymásoló már nemcsak másol, de szkennel és nyomtat is.
irodai gépBátran kijelenthető, hogy az az eszköz minden irodai munkafolyamatban hasznos lehet, ahol dokumentumok keletkeznek.
Az irodagépek ugyanolyan szédítő tempóban fejlődnek, mint a többi elektronikai eszköz, például a mobiltelefonjaink.
Míg korábban a fénymásoló egy nagy és nehéz gépezet volt, addigra már kizárólag csak fénymásolásra használható gépet nem is nagyon találunk.
Egy korszerű fénymásoló ugyanis szkennelésre is alkalmas, sőt karakterfelismerésre is képes. Minél több irodai gépet igyekeznek egybe sűríteni, így kisebb helyen és olcsóbban lehet intézni a vállalati papírmunkákat.
Ezért a fénymásolók általában nyomtatók is egyben, és gyorsan, jó minőségben képesek akár nagy mennyiségű dokumentum másolására, nyomtatására is.
A modern fénymásoló gépek pedig szinte teljesen önműködőek. Ez azt jelenti, hogy nem kell már mellettük állni és felügyelni a munkát. A másolandó dokumentumokat elég a tálcára tenni, és a gép akár több száz oldallal is elboldogul. Ha szeretnénk, még össze is fűzi a lapokat.
A fénymásolók kezelőfelülete

Közzétette itt Fénymásolás ·
Tags: fénymásolónyomtató
Manapság már nincs olyan fénymásoló berendezés, aminek ne lenne egy komplexebb, több gombból álló kezelőmezője, amin helyet kapnak azok a gombok, amikkel a bizonyos funkciók elérhetővé válnak.
fénymásolóNyilvánvalóan a modernebbeken megeshet, hogy több van, ugyanis azok több mindenre is képesek. Az egyik legfontosabb ezek közül a start gomb, ami a a másolás indítására szolgál.
A másológép akkor kész a másolásra, ha a Start gomb a felmelegedési fázis után zöldre vált. Emellett ott van a papírkiválasztó gomb, ami a a papírbetáplálás kiválasztását szolgálja.
Ezzel lehetőség van a fiók és a többlapos kézi adagoló közötti kiválasztásra. A számgombok sem hiányozhatnak, amivel meg lehet adni a másolatszámot.
Megtalálható még a nagyítás – kicsinyítés gombpáros is, amivel a kívánt fix nagyítási ill. kicsinyítési faktor kiválasztása oldható meg.
Adottak a megvilágítást szabályozó gombok, ami nyilvánvalóan növelik vagy csökkentik a megvilágosítás szintjét.
A gombok mellett nem szabad megfeledkezni a kijelzőkről sem, amikkel fontos infókat lehet megtudni.
Így tudható meg a kijelölt papírbetáplálási hely, a papírelakadás, a festékhiányt, a papír mérete.A fénymásoló rövid története

Közzétette itt Fénymásolás ·
Tags: fénymásolófénymásolás
Mára már olyannyira elterjedt ez a találmány, hogy minden iroda fel van szerelve egy fénymásolóval, és szinte nincs is már olyan ember, aki még nem használta volna. De vajon hányan tudják, hogy mi is áll a fénymásoló története mögött?
A fénymásolás Selényi Pál nevéhez fűződik, aki a „xerográfia atyjaként” emlegetnek. Ő a magyar kísérleti fizika egyik legkiemelkedőbb alakja. A fénytan jelentette számára a fő kutatási területet, azonban a leghíresebb találmánya a fénymásolás volt.
Kutatási eredményeit 1935-ben tette nyilvánossá, azonban anyagi gondok miatt nem tudta megvalósítani az elképzelését és használatba ültetni a feltételezéseit.
A fénymásoláshoz egy másik név is hozzátartozik, mégpedig az amerikai Chester Carlsoné, akinek sikerült el is készítenie egy fényelektromos és elektrosztatikus eljárást.
Az első sikeres másolatot 1938-ban készítette. Természetesen a felfedezése akkor még gyerekcipőben járt, ám hamar elkezdett gyártók után kutatni, és így 1950-ben megkezdődött a mára már közismert Xerox gépek gyártása.
Mint azt tehát láthatjuk, a fénymásolás részben magyar találmány, ám sajnos a tőke hiánya nem engedte, hogy megfelelő időben kibontakozzon Selényi Pál munkássága. Azonban elindított valamit, ami mára már világmárkává nőtte ki magát, és ami nélkül már elképzelhetetlen a mindennapi élet.
Számítógép és fénymásolás

Közzétette itt Fénymásolás ·
Tags: fénymásolás
A régebbi színes fénymásolók még nem tudták pontosan visszaadni a színeket, az eredmény csak megközelítette a valóságot. A legújabb színes fénymásolók már roppant bonyolultak. Manapság e készülékekhez gyakran miniszámítógépet kapcsolnak, hogy az eredeti tényleges színeit híven adhassák vissza.

Az is lehetővé vált, hogy a fénymásolót személyi számítógéppel kössék össze, és közvetlenül a számítógép tárolólemezéről nyomtassák a képeket úgy, hogy a nyomat pontosan azokat a színeket adja vissza, amelyek a számítógép képernyőjén láthatók. Ezek az előrelépések kisebb forradalmat indítottak el a színes fénymásolók felhasználásának módjában. Manapság sok művész számítógéphez kapcsolt fénymásolót használ műalkotások - nyomatok - korlátozott példányszámú előállítására.

A színes fénymásolókat más célokra is fel lehet használni. Mivel ezek a készülékek ma már hatalmas számban állíthatnak elő nyomatokat, sok vállalat saját készítésű színes másolatokat használ az irodai munkában, a körlevelekben. Némelyik helyi hatóság azt figyelte meg, ha élénk színnel emeli ki az adóív bizonyos rovatait, hamarabb kapja meg az adókat, mint korábban.

A színes fénymásolásnak azonban megvan a maga árnyoldala is: ezekkel a bonyolult gépekkel könnyebb bankjegyet hamisítani. Ezért sok állam megváltoztatta bankjegy-előállítási módszerét, hologramokat tesz rájuk, fémszálat sző az anyagukba és többféle színnel színezi őket. A fénymásolókat emberek milliói használja nap, mint nap az üzleti életben, az oktatásban, a hivatalokban valamint a mindennapi élet nagyon sok egyéb területén. Igaz folyamatosak a törekvések az egyre kevesebb fénymásoló papír valamint nyomtató tinta felhasználására, azt meg kell jegyezni, hogy az igény irántuk csak nő.
Előhívás a fénymásolás esetében

Közzétette itt Fénymásolás ·
Tags: fénymásolás
A kép kirajzolására használt száraz előhívó nem más, mint hordozóanyag és színezék keveréke. A hordozóanyag üvegből, homokból vagy műanyaggal fedett fémrészecskékből áll, a színezék pedig finom fekete por: műgyanta és szén keveréke. A hordozó és a színezék összedörzsölődik, és ettől elektromos töltésűvé válnak: a hordozó pozitív, a színezék negatív töltésű lesz.

Mivel az ellentétes előjelű töltések vonzzák egymást, a színezék bevonja a viszonylag nagy hordozóanyag-részecskéket. Ezután az előhívót szétöntik a dobon, és a színezékpor borította hordozórészecskék végiggördülnek az egész papírfelületen. Minthogy a dobon nagyobb a pozitív töltés, mint a hordozó részecskéin, a színezék szemcséi átülnek a dobra, és kirajzolják a képet.

A másológépbe közönséges papírt tesznek, és amint az elhalad egy nagyfeszültségű huzal mellett, pozitív töltésűvé válik. Amikor ez az immár pozitív töltésű papír nekinyomódik a dobnak, átmásolja róla a festékporszemcsék kirajzolta képet. Végül elhalad egy fűtőelem vagy néhány felhevített nyomógörgő fölött is; a hő hatására a műgyanta megolvad, és a színezékkel együtt behatol a papír pórusaiba. A papír lehűl, és az eredeti irat hű másolatával távozik a másolóból.

Eközben a dob felkészül a következő másolat elkészítésére. Színes másolók. Sok gép már színes másolatot készít. Ezek ugyanolyan elven működnek, mint a fekete-fehérek, csak éppen háromszor pásztázzák végig a másolandó eredetit. Mindháromszor másmás színű fényszűrőn át készítenek róla másolatot: egyszer zöldeskék, egyszer bíbor s egyszer sárga színűn át.

A képmást mindhárom alapszínben külön-külön kinyomtatják a megfelelő színű festékporral, de a képeket egymásra nyomtatják, és így kapják meg a teljes színgazdagságot. Még egy „fekete" nyomatot is készítenek.
A vegyszerezett és közönséges papírról

Közzétette itt Fénymásolás ·
Tags: fénymásolásmásolópapír
Az elkövetkezendő néhány sorban mindent megtudhatsz a vegyszerezett valamint a közönséges papírról. Vegyszerezett papír. A vegyszerezett papírral működő fénymásolót közvetlen képet alkotó fénymásolónak is nevezik, mert a különleges fénymásoló papíron rögtön elő is állítja a képet. Ezt a fajta papírt cink-oxiddal vonják be: az ugyanis megtartja az elektromos töltést, amíg fény nem éri.

A fénymásolóban fény világítja meg a másolandó eredetit, és annak a képe rávetül az előzetesen elektromosan feltöltött másolópapírra. Az irat világos részeiről visszaverődő fény a másolópapír megfelelő részein semlegesíti az elektromos töltést; az irat sötét részeiről viszont nagyon kevés fény verődik vissza, a szöveg betűinek és a képeknek megfelelő töltésmintázat tehát ott marad a másolópapíron.

A közvetlen képet előállító gépek némelyikében ezután szénszemcsés előhívó folyadékba merül a papír. Ahol az elektromos töltés megmaradt, a szénszemcsék rátapadnak a papírra, és ezzel látható képet rajzolnak ki. A papírt ezek után felhevítik, hogy elillanjon a folyadék és a szén megkössön a papíron. Közönséges papír. Ezek a másolók a közvetett képalkotás elvén működnek. A kép előbb egy fémdobra rajzolódik ki, s onnan kerül majd a papírra.

Némelyik ilyen készülék előhívó folyadékot használ, a legtöbb azonban száraz port. A közönséges papírral működő fénymásolókban egy vékony szelénréteggel bevont alumíniumhenger a legfontosabb alkatrész; a szelén elektromos vezetővé válik, ha fény éri. A forgó henger felületét előbb egy nagy feszültségű vezeték pozitív töltésűvé teszi, azután erre a hengerre rávetítik az eredeti irat hátulnézetből látható képét. A szelénréteg fény érte részeiről a fémhenger elvezeti a töltést, a sötét tartományokról azonban nem.
A fénymásolás mechanikája

Közzétette itt Fénymásolás ·
Tags: fénymásoló
Minden egyes irodában kivétel nélkül szükség van olyan gépre, mellyel villámgyorsan lehet iratokat másolni. A mai fekete-fehér fénymásoló gépek nagyon sok ezer másolatot készítenek óránként, és természetesen a színes fénymásolók sem maradnak el mögöttük. 
Fekete-fehér másolók. Az első fénymásolók még nagyon lassúak voltak, mégis szívesen használták őket, ha csak kevés másolatra volt szükség, minthogy a velük való másoláshoz nem kellett különlegesen preparált alappéldány. 
A legtöbb ma használatos fénymásoló az elektrosztatika elvén alapszik.

Az eredeti irat képéről láthatatlan elektromostöltés-mintázat készül, s az vonzza a tonernek - színezéknek - nevezett anyagot; ez a színezékpor teszi láthatóvá a képet. Mire a másolat kikerül a gépből, addigra a színezék megkötődik a papíron, ezért nem kenődik szét rajta. A fekete-fehér fénymásolók két fő csoportra oszthatók aszerint, hogy milyen papír szükséges hozzájuk.

Némelyik fénymásoló vegyszerrel kezelt papírt használ, másoknak elég a közönséges irodai papír. A xerox másoló munkamenete: a fénymásoló dobja feltöltődik, amint elhalad egy nagy feszültségű koronarúd előtt. Egy forgó tükör letapogatja az iratot, és a képet rávetíti a dobra. A dobon a világos részek elvesztik töltésüket, csak a foltok, vonalak helyén marad töltés.

E területekhez száraz színezék tapad, s láthatóvá válik a kép. Az átviteli koronarúd előtt elhaladtában feltöltődő közönséges irodai papír magához vonzza a színezék kirajzolta képet. A felhevített görgők belesütik a képet a papírba. A modern színes másolók több célra használhatók. 
Különféle méretű színes másolatokat készíthetnek, és számítógéppel is összeköthetők. A számítógépbe elektromos jelként bevitt képek színe megváltoztatható. A képet elektronikusan lehet átvinni a fénymásolóba, és ott kinyomtatni.
Felhők
mátrix digitális beállítás hibák felújítás reklámanyag mátrixnyomtató és használata sharp bélyegzők 3Dnyomtatás etikettnyomtatók Epson Canon eco fénymásoló festékkazetta Lanier nélküli fénymásolópapír irodaberendezés CMYK papírelakadás újrahasznosított tulajdonságok elhelyezése Irodatechnika mobilnyomtatás lézernyomtató színtartomány tintapatronok szétverés írószer anyagbeszerzés Brother szkenner Tintasugaras kutatás kellék 3D optika másológép multifunkciós sebesség nyomtató nyomtatójavítás konica fax lézertonerek kisgép monitorszűrő hálózati lézer nyomtatószeriz stressz billentyűzet ipari lézersugaras Konica hibajelzés golyóstoll probléma tonerkazetta Pro szerviz irodaszerek síknyomtatás nyomtatópapír HP periféria papíradagolás szkennelő tanácsok minolta iratmegsemmisítő helyválasztás tipográfia reklámajándék brother irodaszer tintasugaras feliratozógépek iratrendezés mappák WorkForce minőségipapír otthoni bádognyomtatás gyerekeknek tintapatron fénymásolás rajzgép papíráru toll 3Dnyomtató árazógépek kamera duplex irodai irodatechnika nyomtatóhiba Pelikan javítás megoldások officejet ricoh töltőtoll színrendszer papír gyorsfűzők epson toner ofszetnyomtatás kellékanyag canon üzleti litográfia beszorult vásárlás Nyomtatás minőség zsebszámológépek irodafelszerelés tinta elromlott led hibásnyomtató nyomtatás dokumentumkezelés vezeték másolópapír anyag plotter nyomtatóbeállítás nyomató újrahasznosítás wi Samsung Packard egér képolvasó iroda nyomtatókazetta tintasugarasnyomtató nyomtatók kellékanyagok nyomtatási lednyomtató klippes Hewlett fi lézeresnyomtató nyomtatószerviz profi patron 3d tisztítása hp javítószerviz teszt nyomtatótípusok lexmark vágógép hibamegállapítás hőnyomtató
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz