Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A nyomtatók csoportosítása képalkotás szerint

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: nyomtatólézernyomtatótintasugaras
Manapság nyomtatók nélkül nagyon nehéz elvégezni az adminisztrációs feladatokat, ezért minden irodában alapfontosságú kiegészítőknek minősülnek. Számos típusuk megtalálható már, melyek közül olyanok is vannak, amik egyszerre több feladatnak is eleget tesznek. Canon lézernyomtató
Ezt nevezik multifunkciós nyomtatóknak. Azonban, képalkotásuk szerint, a csakis nyomtatásra szánt berendezések főként két csoportra oszthatók, ez pedig a lézer- valamint a tintasugaras nyomtató.
A lézernyomtató egy fényérzékeny anyaggal bevont henger által működik, amelyik elektromos fel is van töltve. Az ezen található, nem fehér pontokat lézersugarak jelölik.
Amikor ezek a hengerhez érnek, akkor ott semleges marad. Amikor pedig festékrésszel érintkezik a henger, akkor a festék azon felületekre kerül, amelyeket a fent említett lézersugár is ért. A következő lépés pedig már a festék átkerülése a papírra.
A tintasugaras nyomtató működési elve a tintapatronokon alapul, amelyek által tintacseppek kerülnek a papírra. A patronban található porlasztó által alakítható a cseppek mérete. Amikor a színek kikeverésére kerül sor, négy alapszín kerül felhasználására, mégpedig a kék, vörös, sárga és a fekete.
Nagyon jó minőségű képek is kialakíthatók általa, tehát nemcsak dokumentumok nyomtatására használható.
Az irodák vagy a reklámügynökségek nélkülözhetetlen kellékeinek minősülnek a fent említett berendezések, ugyanis számos tevékenység csakis a segítségükkel végezhető el.




Vissza a tartalomhoz