Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Képalkotás szerint a nyomtatók…

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: lézernyomtatótintasugarasnyomtató
Elsőként a lézernyomtatókról kell beszélnünk, a lézernyomtatóban speciális, fényérzékeny anyaggal bevont valamint elektromosan feltöltött henger van. Ezen egy lézersugárral jelölik meg a nem fehér pontokat, ahol a lézer a hengerhez ér, ott a henger semleges lesz vagy ellentétesen lesz töltött a henger többi részéhez képest.

Mikor a henger a festékrésszel érintkezik, akkor azokra a részekre tapad festék, melyeket ért a lézersugár, a festék ezt követően átkerül a papírra, majd beleolvad, mikor a papír áthalad egy 200 °C-os hengerpár között. Tintasugaras nyomtatókról tudni kell, hogy a tintapatronok révén tintacseppeket juttatnak a papírlapra.

A patronban van egy porlasztó, ez az, ami megfelelő méretű tintacseppekre alakítja a tintát, valamint a papírlapra juttatja azt. A színes tintasugaras nyomtató színes tintapatronokat használ, az esetek többségében 4 alapszín használatával keveri ki a kellő árnyalatokat (ciánkék, bíborvörös, sárga valamint fekete színek használatával).

A nyomtatóban található egy cserélhető tintapatron, amely a papír felett oldalirányban mozog. A nyomtatófejben lévő, tintával töltött kamrácskákhoz (ez szabad szemmel alig látható) fúvókák, porlasztók kapcsolódnak. Azokat a kamrákat, melyek a nyomtatandó képrészlet soron következő képpontjához kellenek, elektromos impulzus melegíti fel, s ennek következtében a tinta a melegítési helyeken forrni fog, és a létrejövő gőzbuborék egy - egy tintacseppet add ki a porlasztókon keresztül a papírlapra.

Osztályozás: Szilárd tintával működő nyomtatók (Solid ink printers); Festék-szublimációs nyomtatók (Dye-sublimation printer); Festék nélküli nyomtatók (Inkless printers).




Vissza a tartalomhoz