Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Statisztika tükrözi, milyen nyomtatót vásárolnak a legszívesebben

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: KonicaEpsonCanonSamsungBrotherHP
Egyértelműen olyan világot élünk, amely folyamatosan fejlődik és nem is csak fejlődik, hanem mindezt nagyon rohamos léptekben teszi meg. Ki lehet emelni ugyanakkor a technológiai fejlődést, hiszen napról napra jelennek meg újabbnál újabb termékek, illetve folyamatosan vannak olyanok, amelyek elavulnak. 
Például elég csak gondolnunk a régebbi típusú számítógép képernyőkre, amelyek meglehetősen testesek voltak. Szépen lassan, vagy inkább gyorsan átvették ezek helyét a modern, úgymond soványabb, LCD képernyők.
Természetesen nem csak alakban nyújtottak ezek mást elődjeikhez képest, hanem teljesítményben is. Persze, ez nem csak az úgymond sima, hétköznapi embereke volt, illetve van folyamatosan hatással, hanem természetesen a cégekre is. Egyszerűen nincs más megoldás, mint hogy haladni kell a korral. 
Patthelyzet, hiszen, ha egyre több ügyfél elektronikus útra tér át és ilyen formában kívánja intézni az ügyeit, akkor kénytelenek vagyunk nekünk is bevezetni, különben könnyedén veszíthetjük az ügyfelünket.
Ez csak egy egyszerű példa a múltból, hiszen már megannyi cég esetében gyakorlatilag elképzelhetetlen az élet számítógép és internet nélkül. Ugyanakkor az is egyértelmű, hogy manapság egy irodából már nem hiányozhatnak a nyomtatók. Az persze megint csak egy okos kérdés, hogy milyen nyomtatót is vásároljunk. Természetesen ez is összetett kérdés, ugyanis például az sem mindegy, hogy milyen célra kellene.
Ha például valaki csak keveset szeretné használni, ellentétben olyannal, aki napi rendszerességgel több tíz-száz oldalakat is akarnak nyomtatni már merőben eltérő nyomtatók szükségesek. Ezzel kapcsolatban pedig végeztek is egy kutatást. 
Amerikai kutatók ugyanis arra voltak kíváncsiak, hogy a vásárlók, fogyasztók körében milyen nyomtató márkák a legnépszerűbbek. Érdemes azért ezt is figyelembe venni, hiszen ahogyan a gépnek a típusa, úgy a márkája sem mindegy, mivel úgymond más kezek vagy inkább gépek alkották meg.
A kutatók a felmérést az eladások alapján vizsgálták meg, amely adatokat az amerikaiak köréből nyertek. Sokak szerint egyébként meglepetés ez, illetve minőségi szempontjából nem biztos, hogy hű képet mutat, viszont nagyon sokan állítják természetesen ennek az ellenkezőjét is. 
Azonban, mivel mi Európában élünk, így valószínűsíthető, hogy nálunk nem ilyen eredmények születnének. Na de lássuk a számokat. Az első helyen a Konica márka végzett, amely a vásárlók mintegy 34%-át tudhatja magáénak. A ranglista második helyére azonban odaért az Epson, amelyet egyébként előzetesen egy favoritnak is kinyilvánítottak, a számok azonban 26%-ra sikerültek.
A dobogóra felfért még a Canon, amelyet megint csak egy favarotinak tartottak, nem véletlenül, hiszen különösen hazánkban nagyon elterjedt márka a nyomtatók körében. A harmadik helyet 21%-al tudta végül megszerezni, amely természetesen szép eredmény. A maradék 29% pedig eloszlik egyéb márkák között. Ezek közül érdemes még megemlítenünk a Samsungot, a Brother vagy éppen a HP-t.
Nagyon sokak a HP-ben csalódtak, hiszen nem is olyan régen rendkívül népszerűek voltak a termékeik, azonban napjainkra a fejlesztéseik nem tudták felvenni a harcot a többi márkával. 
Ugyanakkor azért nem árt gondolkodni egy kicsit és nem leragadni egyetlen márka mellett, függetlenül attól, hogy a kutatás alapján mennyire lett népszerű. Ahogyan már a cikk korábbi szakaszában meg lett említve, hogy egyáltalán nem mindegy milyen célra akarjuk vásárolni, úgy ezt most is fenntartjuk. Sőt, ez azt is tudja befolyásolni, hogy milyen márkát válasszunk.



Vissza a tartalomhoz