Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Általános tudnivalók a nyomtatókról

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatási tippek ·
Tags: nyomtatóklézernyomtatótintasugarasnyomtató
Mindenki tudja, hogy mire szolgál egy nyomtató: megjeleníti a digitális adatokat a papírunkon. A minőség terén fontos megemlíteni azt, hogy a kép annál jobb, minél sűrűbbek a rajzolatot felépítő pontok. Itt az is jelentős szempont, hogy ezek a pontok lehetőleg minél kisebbek legyenek.
Nyomtató, lézer, mono
Természetesen a kép minősége eltér a nyomtatók típusától és márkájától, ráadásul vannak olyan intézmények, ahol nem kulcsfontosságú a legjobb berendezés megvásárlása.
Egy irodában például, ahol leginkább szerződéseket nyomtatnak, egy egyszerűbb típus is megteszi a dolgát, hiszen a betűk nyomtatása nem igényel nagyobb figyelmet.
Azonban például egy design cégnél, ahol plakátokat és posztereket nyomtatnak, kifejezetten fontos odafigyelni a nyomtató minőségére!
Hogyan csoportosíthatjuk a nyomtatókat?
A következő csoportosítás csak egy átlagos áttekintés lesz. Nem az a célunk, hogy bemutassuk a különböző típusok működési elveit, hiszen erre nincs szükség. Szeretnénk csupán egy általános betekintést nyújtani a nyomtatók világába, amihez a csoportosítás is hozzátartozik:
1. Ütő- és nem ütőnyomtatók
2. Színes és fekete-fehér, azaz szürkeárnyalatos nyomtatók
3. Karakternyomtató
4. Sornyomtató
5. Lapnyomtató
6. Annak alapján, hogy miként kapcsolódik a számítógéphez, megkülöböztetjük a kábellel kapcsolódó és a vezeték nélkül kapcsolódó nyomtatókat.
Természetesen meg kell említeni itt a lézer és a tintasugaras nyomtatókat is, hiszen a legtöbben ezt a két csoportosítást ismerik.
A kérdésre, hogy melyiket ajánlatos megvásárolni, eltérő válaszok születhetnek, hiszen szem előtt kell tartani azt is, hogy milyen célra keresünk nyomtatót.
Ha például egyszerű nyomtatásra van szükségünk, vagyis néhány dokumentumot vagy akár fényképet akarunk nyomtatni, akkor a tintasugaras jó választás.
Ha viszont nagy mennyiségű dokumentumokra van szükségünk rövid idő alatt, akkor mindenképp lézer nyomtatóra van szükségünk.




Vissza a tartalomhoz