Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

A lézeres nyomtatók egyik legjobbja a Lexmark

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Lexmark ·
Tags: lexmarknyomtatólézernyomtató
Korunk társadalmát, valljuk be, gyakran joggal nevezik fogyasztói társadalomnak, hiszen megannyi minden vásárolunk. Azonban, véleményünk szerint még a világmárkák terén is nem árt tudni, hogy az adott márka miben jó, illetve nem árt egy kis plusz információ sem róla. Mi éppen ezért szeretnénk ez alkalommal is bemutatni kedves olvasóinknak egy olyan márkát, amely az egész világon ismert, illetve a nyomtatók gyártása terén maradandót alkotott.
Lexmark logoEz a márka nem más, mint a Lexmark. 1991-ben lett alapítva, mégpedig Lexington, Kentucky államban, továbbá a székhelye is ugyanitt található. Talán megszokhattuk már, hogy megannyi nyomtató márka koreai vagy kínai gyökerekre vezethető vissza, viszont itt a remek példa, hogy az amerikaiak is tudtak ezen a téren maradandót alkotni.
Ők kifejezetten nyomtatók, illetve az ehhez szükséges kellékek, kiegészítők gyártására specializálódtak. A 2010-es adatok szerint több mint 13 ezer alkalmazottjuk volt, illetve 2012-ben a nettó bevételük több mint 100 millió dollár volt. A cég nevét két szó kombinációjából kapta, az egyik a lexicon, a másik pedig a Mark.
Félretéve egy picit a cég történetét, ez a márka a legnagyobbat a lézeres nyomtatók terén alkotta és napjainkban is az egyik úttörőnek számít ezen a területen. Nem szárnyalt ennek a márkának a pályája egyenesen az ég felé, viszont a kisebb-nagyobb ingadozásoknak után a termékei még mindig nagyon minőségiek, ebben pedig valószínűleg nagy szerepe volt Paul Rooke-nak is.




Vissza a tartalomhoz