Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Pár jó tanács kezdő nyomtató felhasználónak

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatási tippek ·
Tags: nyomtatótonerkazetta
A nyomtatók fénykorukat élik, hiszen például már nem is nagyon van olyan iroda, ahol ne lenne nyomtató. Napaink kialakított rendszerében egyértelműen szükség van erre, hiszen bármikor adódhat olyan helyzet, amikor ki kell valamit nyomtatni.

Ugyanakkor, civilizációnk még nem egészen felkészült ennek az eszköznek a kezelésére és gyakran képes elkövetni pár szarvas hibát. Nos, mi ezzel a cikkünkkel szeretnénk felhívni pár apró, de annál hasznosabb tanácsra a figyelmet. Vigyázzunk a tonerkazettára és a fotokonduktorra.

Semmiképp se dobjuk ezeket az alkatrészeket tűzbe, mivel az könnyedén felrobbanhat. Érdemes elolvasni ezzel kapcsolatban a nyomtatóhoz kapott használati útmutatót és ennek megfelelően megszabadulni ezektől. Kiszórt festék esetén söprés.

Amennyiben kiszóródik a festék, akkor semmiképpen se próbáljuk meg porszívóval felszívni, mivel az apró részecskék egy kicsi szikrával érintkezve könnyedén tüzet eredményezhetnek, ennek következtében pedig akár fel is robbanhatnak.

A legjobb, amit tehetünk, hogy felsöpörjük, illetve nedves ruhával, esetleg szappanos vízzel feltöröljük azt. Ha hideg környezetből viszünk be tonerkazettát a melegbe, akkor várjunk legalább 1 órát. Ez könnyedén megtörténhet télen például, viszont, amennyiben nem várunk egy órát, akkor a páralecsapódásból könnyedén károsulhat, ha azt rögtön a nyomtatóba helyezzük.

A végére pedig egy jó tanács. A fogyóeszközöket tároljuk lehetőleg olyan helyen, ahol a gyerek nem tud hozzáférni.




Vissza a tartalomhoz