Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Nyomtató evolúció

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatás ·
Tags: nyomtatás3Dnyomtatás
A kezdetek kezdetén a nyomtatás kiteljesedett annyiban, hogy valamilyen szöveget, képet fekete fehérben tudjunk kinyomtatni és ez volt nem is olyan régen a modern nyomtatás. 
Az évek múlásával természetesen minden gyártó szerette volna, ha az ő termékeit vásárolják a legtöbbet, ezért is mindig próbált valamit újítani. 
A verseny a gyártók között mindig is megvolt és meg is lesz, hiszen amennyiben valaki behoz egy modernebb, jobb nyomtatót, ami többet tud, a rivális cégek azonnal átveszik és alakítanak még rajta valamit, hogy az övék még többet tudjon.

Ez a fajta versengés természetesen mindnyájunknak megfelel, hiszen a vásárlók egyre jobb és jobb nyomtatókhoz juthatnak hozzá alacsony árakon, és az evolúció még mindig folytatódik, ez a fajta versengés sosem áll le. 
Ennek következtében az évek során megjelentek az iparban a színes nyomtatók, a textiliparban a szitanyomtatók, melyekkel a ruhákra is lehet nyomtatni bármit, amit csak szeretnénk. 
A nyomtatók segítenek az embereknek kifejezni a stílusukat is ilyen szempontból nézve, sőt hírek, néha pletykák terjesztésében is, gondoljunk csak a napilapokra, újságokra.

Manapság a technika már a 3D-s nyomtatásnál tart, mely annyi mindent lefed, hogy nem is lehet pontosan konkretizálni, hogy hol is használják, hiszen ez a nyomtató 3D-ben előhozhat mesterséges csontokat, implantátumokat is, sőt fegyvereket is lehet vele gyártani. 
Számos projekt igyekszik elérhető árú, általánosan használható, nyílt forráskódú és tervrajzú 3D nyomtatót előállítani, például a Fab@Home vagy a RepRap Project.

Érdekes, hogy a 3D-s nyomtatás már 1980-ban felütötte a fejét, mégis csak a mai világban tudott kiteljesedni a tudomány és technika terén. Mondhatni mára a nyomtatók evolúciója már az emberek evolúciójának egy szerves részét képezi, hiszen a fejlődés a nyomtatásban is kiteljesül.




Vissza a tartalomhoz