Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Nyomtatóra vonatkozó hibák: mit jelent, ha a karakterek eltolva jelennek meg, vagy ha nyomtatás szakadozva történik

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtató hibák ·
Tags: nyomtatójavításnyomtatóhibahibamegállapítás
Szinte biztosra vehető, hogy mindenkinek szüksége volt már a lehető leggyorsabban egy nyomtatóra. Ilyenkor természetesen a legjobb a jól megszokott otthoni, ami minden esetben bevállt. Ám sajnos az is előfordul, hogy az otthoni se produkál mindig gondmentes nyomtatást.
Sajnos az is megeshet, hogy elromlott, és szakértői hozzáértésre lesz szükség a javítást illetően. Azonban az is megeshet, hogy egy egyszerű hibáról van szó, amit otthon, könnyedén orvosolni lehet.
Mostani cikkünkben két fontos problémára világítunk rá, megoldást kínálva egyúttal.
nyomtató javítás
Legtöbbször a gondot az jelenti, hogy a nyomtató a karaktereket eltolva jeleníti meg. Ilyenkor fontos ellenőrizni, hogy a megfelelő, helyes driver lett telepítve az operációs rendszerre.
A driver nem más, mint az illesztő program, melynek segítségével a nyomtató rendesen tud működni.
Mátrix és tingasugaras nyomtató esetében fontos a használati útmutatót igénybe véve fejbeállítást végezni.
Illetve fontos még, ellenőrizni, hogy a a festék kazetta könnyedén forog-e a szalagtovábbító tekerőgomb.

Amennyiben szorul, ez a legváratlanabb pozíciókban akadályozza a fejszán mozgását, így az egyes sorokban eltolódva, esetleg egymásra írva jelennek meg a karakterek. Hasonló hibát okozhat a nagyon elhasznált festékkazetta és  festékszalag is, így ekkor a tűk átszúrják a szalagot és akadályozzák mozgásában.
Az ilyen szalagot haladéktalanul cserélni kell.
Abban az esetben, ha a nyomtató megáll a nyomtatás közben, vagy csak szakadozva nyomtat, akkor nem kell egyből megijedni. Sok esetben ez egy természetes működés lehet.

Ha viszont nem az, és úgy tűnik, hogy valami gond áll a háttérben, akkor érdemes a nyomtató alkalmazását csakis egyedül futtatni az operációs rendszerben, kikapcsolva a többi alkalmazást. Ilyenkor arra is gondolni kell, hogy mechanikai hiba okozza a gondot, mint például a festékszalag.
E két problémát otthon is könnyedén meg lehet oldani. Ha viszont nehéznek tűnik, és sehogy sem akar rendesen működni, nem érdemes otthon megjavítani. Ilyenkor mindig szakértőhöz kell fordulni a nyomtatóval.




Vissza a tartalomhoz