Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Ricoh, vénmotoros a nyomtatók iparában

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Ricoh ·
Tags: ricohnyomtató
Korunk fogyasztó társadalma úgy tűnik, hogy végre kezd elindulni egy olyan irányba, amely arra törekszik, hogy a minőséget elérje. Nem is csoda, hiszen annyi gyenge minőségű, selejtes árut lehet vásárolni, hogy kész csoda, hogy azok a termékek még mindig a polcon vannak.
Mi éppen ezért mutatjuk be önöknek a világmárkákat, amelyekről írunk olykor érdekességeket is, de igyekszünk azért olyan információkat is összeszedni, amelyek alapján ön el tudja dönteni, hogy melyiket válassza. Ennek a cikknek a témája a Ricoh márka, amely egy vénmotorosnak számít a nyomtató gyártás területén.
Egy japán eredetű cégről van, amely még 1936 február 6-án lett alapítva, Riken Zaibatsu által Tokióban. Ez a cég ugyanolyan nagyot alkotott a digitális fényképezőgépek, kamerák terén, mint a nyomatatók terén, ha nem nagyobbat, viszont minket most inkább a nyomtatói érdekelnek. Azonban, ha a cég profilját emlegetjük, akkor talán úgy lehet a legjobban megfogalmazni, hogy az irodai gépek, eszközök az ő területük, ugyanis faxtól kezdve egészen a vetítőig kezdve mindent gyártanak. 2010-ben a nettó bevételük 2 millió híján elérte a 300 millió amerikai dollárt, valamint több mint 100 ezer alkalmazottjuk dolgozik a cégnél.
Talán a marketing vonalon van mit javulniuk még, hiszen valljuk be, napjainkban picit háttérbe van szorulva a legnépszerűbb nyomtató márkák terén. Hiába vásárolták meg 2005-ben a Coventry City futball klub stadionjának a nevét, a Ricoh Arena nem hozott akkora népszerűséget, hogy hazánkban fel tudja venni a versenyt a mostani nagyágyúkkal.



Vissza a tartalomhoz