Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Számítógép és fénymásolás

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Fénymásolás ·
Tags: fénymásolás
A régebbi színes fénymásolók még nem tudták pontosan visszaadni a színeket, az eredmény csak megközelítette a valóságot. A legújabb színes fénymásolók már roppant bonyolultak. Manapság e készülékekhez gyakran miniszámítógépet kapcsolnak, hogy az eredeti tényleges színeit híven adhassák vissza.

Az is lehetővé vált, hogy a fénymásolót személyi számítógéppel kössék össze, és közvetlenül a számítógép tárolólemezéről nyomtassák a képeket úgy, hogy a nyomat pontosan azokat a színeket adja vissza, amelyek a számítógép képernyőjén láthatók. Ezek az előrelépések kisebb forradalmat indítottak el a színes fénymásolók felhasználásának módjában. Manapság sok művész számítógéphez kapcsolt fénymásolót használ műalkotások - nyomatok - korlátozott példányszámú előállítására.

A színes fénymásolókat más célokra is fel lehet használni. Mivel ezek a készülékek ma már hatalmas számban állíthatnak elő nyomatokat, sok vállalat saját készítésű színes másolatokat használ az irodai munkában, a körlevelekben. Némelyik helyi hatóság azt figyelte meg, ha élénk színnel emeli ki az adóív bizonyos rovatait, hamarabb kapja meg az adókat, mint korábban.

A színes fénymásolásnak azonban megvan a maga árnyoldala is: ezekkel a bonyolult gépekkel könnyebb bankjegyet hamisítani. Ezért sok állam megváltoztatta bankjegy-előállítási módszerét, hologramokat tesz rájuk, fémszálat sző az anyagukba és többféle színnel színezi őket. A fénymásolókat emberek milliói használja nap, mint nap az üzleti életben, az oktatásban, a hivatalokban valamint a mindennapi élet nagyon sok egyéb területén. Igaz folyamatosak a törekvések az egyre kevesebb fénymásoló papír valamint nyomtató tinta felhasználására, azt meg kell jegyezni, hogy az igény irántuk csak nő.




Vissza a tartalomhoz