Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Tintapatron tudnivalók

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Kellékanyagok ·
Tags: tintapatron
Mivel a nyomtatást illetően a tintapatron az egyik legfontosabb és sajnos egyben a legdrágább kötelező eleme a nyomtatásnak, ezért nem árt tudni róla néhány fontos tényezőt.
Amikor egy A4-es nyomtatott papírt a kukába dobunk, hisz már nincs rá szükségünk, akkor azt gondoljuk, hogy csak a nagyon olcsó kis papírtól szabadulunk meg, amelynek ára másfél forint körül mozog.
Nos igen, de mivel nyomtatott papírról beszélünk, ezért fontos kiemelni, hogy az elhasznált tinta értéke elérheti akár a húsz forintot is, attól függetlenül, hogy tintasugaras vagy lézeres nyomtatót használtunk.
Épp ezért az egyik legfontosabb kritérium a tintapatron használatánál az minőség mellett az ár, ugyanis a nyomtató beszerzése után gyakran kell számolni a tintapatron beszerzésével is.
A legjobb természetesen arra törekedni, hogy a legjobb minőséget szerezzük be a lehető legkedvezőbb áron, ugyanis egy rossz minőségű tintapatron huzamosabb ideig való használata káros lehet a nyomtatónk számára.
A tintapatronokat két nagy csoportra oszthatjuk.
Egyik csoportba tartoznak az eredeti tintapatronok, melyeket a nyomtató gyártója alkotott, és speciálisan a mi általunk vásárolt nyomtatóhoz lett gyártva.
A minőségről és a biztonságáról a cég felelősséget is vállal. A másik nagy csoportba az utántöltött tintapatron tartozik, melynek több változatával is találkozhatunk.
Az egyik változatról annyit kell tudni, hogy a használt patron mozgó egységeit kicserélik, jól kimossák és bizonyos szerszámokkal kitisztítják a nehezen hozzáférhető részeken, majd feltöltik, és újracsomagolják.
A másik fajta esetében csak a visszavásárolt eredeti tintapatronokat töltik meg sokszor anélkül, hogy felújítanák. Ez a megoldás sajnos elég sok koczkázati tényezővel jár a nyomtatónk működését illetően.




Vissza a tartalomhoz