Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Tipikus nyomtatási hibák

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtató-szerviz ·
Tags: nyomtatásihibák
Korunk társadalma már remek kapcsolatban van a technológiával, hiszen gyakorlatilag naponta az életünk része. Például tévézünk, telefonálunk, internetezünk, és még lehetne sorolni is. Az irodákra pedig jellemző még a nyomtató használata is, amely már-már elengedhetetlen készüléknek számít az irodából. Ugyanakkor nagyon sokszor nem úgy működik, ahogyan azt szeretnénk, illetve lehetnek a minőséggel kapcsolatban is kifogásolni valók.

Az ilyen tipikus nyomtatási hibákról szeretnénk bővebben írni ebben a cikkben. Egy nyomtatási hiba lehet a nyomaton megjelenő függőleges csík. Ennek oka lehet az elszennyeződött fémgörgő vagy a fotokonduktor vezeték, a nyomtatón belül. Ebben az esetben elengedhetetlen, hogy megtisztítsuk a fémgörgőt vagy a fotokonduktor vezetéket a nyomtatón belül.

További tipikus minőségbeli hiányra jellemző probléma lehet, ha hiányoznak a kinyomtatott kép egyes részei. Ez esetben általában nedves a behelyezett papír. A nyomtató soha nem fog nekünk kifogástalan képet nyomtatni, ha nedves a papír.

Gyakorlatilag minél nedvesebb a papír annál halványabb lesz a kép. Ez esetben szárítsa meg a papírt, illetve tárolja azt száraz helyen. A várt képnek hiányozhatnak egyes részei abban az esetben is, ha nem megfelelő a papír típusa. Amennyiben a papírnak a felülete nem kellően sima, akkor a nyomtatott karakterek hibásak, torzultak lehetnek. Mi mindenképpen javasoljuk a jó minőségű papírnak a használatát.

Általában egyébként maga a nyomtató használati útmutatójában is írnak az ajánlott papírtípusokról. Érdemes elolvasni az erről szóló részt, amennyiben nem vagyunk tisztában azzal, hogy milyen típust használjunk.




Vissza a tartalomhoz