Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Mit érdemes tudni a mátrix nyomtatókról?

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Mátrix nyomtató ·
Tags: mátrixmátrixnyomtatónyomtatás
A mátrix nyomtatóról tudni kell azt, hogy az írógép tovább fejlesztett változata. Érdekességképp a nyomtatófejben apró tűk találhatóak, amelyek általában 9-24 darab között mozog. A papír előtt látható egy kifeszített festék szalag, amelyre ráütnek a tűk, és létrejönnek a pontok a papíron, és ezekből összeállnak a képek.

Ezeket a kis tűket egy elektromágneses tér mozgatja, és egy rugó erő húzza majd vissza a helyükre. Ezzel a fantasztikus, és praktikus eljárással nem csak karaktereket, hanem képeket, és rajzokat is lehet nyomtatni. Az a rossz az egészben, hogy a képek felbontása elég gyenge, de ahol nem szükséges a minőség ott ma is egész jól felhasználják. De leginkább azért is használják, mert olcsó, és alkalmas számlanyomtatásra.

Vannak olyanok mátrix nyomtatók, amelyek képesek a színes nyomtatásra is, csak a minősége az, amely nagyon gyenge. Azaz egyik érdekessége, hogy több üzemmódban lehet nyomtatni. Az egyik a piszkozati, ez abból áll, hogy a piszkozati minőség a tűk egyszeri leütésével kezdődik, amely nem mutat túlzottan szép képet ad.

A másik üzemmódja a közel levél minőségű, ez már szebb képet adó üzemmód, a tűk többszöri leütésével hozza létre a képet. A harmadik pedig a levélminőségű, ez pedig legalább 18 tűvel kell rendelkeznie a nyomtatónak, hogy jó minőségű képet nyomtasson. Nagyon sokan használják ezt a nyomtatót, amely igazán nagyon szuper lehet mindenki számára, aki használja.




Vissza a tartalomhoz