Nyomtató-szerviz KISOKOS - Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.

Tartalomhoz ugrás

Mit tegyünk, ha a nyomatban teljesen üres oldalak szerepelnek?

Nyomtató-szerviz | Copy-Trio Kft.
Közzétette itt Nyomtatási tippek ·
A technológia napjainkban egy nagyon meghatározó tényező, hiszen egyre több mindenhez használjuk. Természetesen az irodákban, a mai világban a nyomtatók már nélkülözhetetlenek, és általában meg is találhatóak a legtöbb irodákban.

Ugyanakkor hiába van a nyomtatókhoz használati utasítás nagyon sokszor nem tudjuk, hogy mi miért történik, illetve mit tehetünk, ha nem úgy funkcionál, ahogyan szeretnénk. Nos, ennek a cikknek a témája a nyomatban lévő üres oldalak lesz.

Erre szeretnénk magyarázatot adni, illetve egy-két hasznos tanácsot is. Egyik tipikus oka lehet, hogy a készülék egyszerre több lapot húzott be. Ilyenkor vegyük ki a papírköteget, majd pedig pörgessük át a lapokat és rendezzük el újra, hogy a szélek egyenletesek legyenek. Javasolt egy egyenes felülethez hozzáütögetni, például asztal felületéhez.

Lehet, hogy az alkalmazás vagy az interfészkábel nem működik optimálisan. Ebben az esetben nyomtassunk egy tesztoldalt, állapotlapot. Amennyiben megint üres lap az eredmény, akkor lehet, hogy meghibásodott a nyomtató. Ilyenkor forduljunk szakemberhez.

Előfordulhat az is, hogy a papírméret nem megfelelő. Ezt a nyomtató illesztőprogramjában tudjuk beállítani. Angolul Paper Size menüt kell keressünk ehhez. Egy másik ok, hogy a tonerkazettából nem lett kihúzva a védőszalag. Nyilván, ellenőröznünk kell, hogy teljesen ki lett-e húzva a védőszalag.

Ehhez általában pontos utasítások vannak a festékkazetta csomagolásán.




Vissza a tartalomhoz